Reis en/of annulering doorlopend
★ ★ ★ ★ ★

  • Reisverzekering Voogd
  • Reisverzekering berekenen
  • Reisverzekering vergelijken
  • Goedkoopste reisverzekering

Zonder zorgen op vakantie

Naar de zon, de sneeuw, een stedentripje, een bezoekje van wereldstad of lekker de bergen in. Waar u ook naartoe gaat, met een doorlopende of aflopende reisverzekering gaat u goed voorbereid en met een gerust gevoel op vakantie. Gaat u vaker per jaar op vakantie of weekendjes weg? Dan heeft u met de doorlopende reisverzekering meteen al uw trips verzekerd..

Altijd een reisverzekering op maat

U kunt uw doorlopende reisverzekering zelf samenstellen, of het nou om een kort- of een doorlopende verzekering gaat: de meeste verzekeraars bieden een basisdekking die u kunt uitbreiden met diverse dekkingen, zodat de verzekering volledig aansluit op uw reizen en/of actieve vakanties.

Meer informatie over uw reisverzekering

Zorgkosten meeverzekeren?

Bent u dubbel verzekerd als u zorgkosten ook meeverzekerd op uw reisverzekering. Nee, als u naar een land reist waar de medische kosten hoger zijn dan in Nederland, is het verstandig om een reisverzekering met een goede zorgvergoeding af te sluiten. In sommige landen is een ziekenhuisopname soms wel vier of vijf keer duurder dan in Nederland. Uw Nederlandse zorgpolis vergoedt alleen de kosten volgens de Nederlandse normen. Voorkom dat u achteraf met  extra(hoge) kosten wordt geconfronteerd.

Wat is het verschil tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering?

Kortlopende Reisverzekering De Kortlopende Reisverzekering is voor één vakantie. Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat of een langere periode aaneengesloten dan is de Doorlopende Verzekering voor Reizen een voordeligere optie.

Doorlopende Reisverzekering  Als u vaker per jaar op vakantie gaat, dan is een doorlopende reisverzekering handig. U bent dan niet alleen tijdens uw vakanties goed verzekerd, maar ook tijdens een weekendje weg over de grens. U kunt de doorlopende reisverzekering aanvullen met een Doorlopende Annuleringsverzekering. Het doorlopende contract loopt minimaal 1 jaar en is daarna dagelijks opzegbaar, met inachtneming van een maand opzegtermijn.

Maximale reisduur op een doorlopende reisverzekering?

Binnen onze Doorlopende Verzekering voor Reizen kunt u kiezen voor 3 verschillende pakketten. Met een Basisverzekering kunt u 60 dagen aaneengesloten op reis, met een Comfortverzekering is dat 90 dagen en met een Optimaal verzekering zelfs 180 dagen.

Kan ik een annuleringsverzekering afsluiten als de reis al geboekt is?

Ja, dat kan. Als u de annuleringsverzekering later dan 7 dagen na het boeken van uw reis afsluit, geldt er een beperking. U krijgt dan geen annuleringskosten vergoed als u de reis moet annuleren voor een verzekerde reden die al bekend was in de 3 maanden voordat u de verzekering afsloot.

Negatief reisadvies een verzekerde gebeurtenis op de annuleringsverzekering?

Nee. In het geval van een negatief reisadvies kunt u het beste contact opnemen met uw reisorganisatie. U kunt met hen de mogelijkheden van uw reis bespreken. Wat wel belangrijk is om te weten: schade die ontstaan is door molest is nooit verzekerd.  Ook niet als er geen negatief reisadvies geldt. Met molest bedoelen wij: een gewapend conflict, burgeroorlog, opstand, binnenlandse onlusten of oproer.

Repatriëring?

Je moet er niet aan denken, maar soms kunt u door omstandigheden niet meer zelfstandig naar huis en moet u worden gerepatrieerd. Goed voorbeeld is repatriëring na een skiongeluk. De kosten van zo’n medische repatriëring kunnen al snel hoog oplopen. Als u geen reisverzekering heeft, draait u zelf voor die kosten op. Twijfelt u over uw verzekering en de dekking? Raadpleeg dan voorgaand aan uw reis uw polisvoorwaarden of neem contact met ons op.

Zijn sporten gedekt op de reisverzekering?

Bij het beoefenen van reguliere sporten op reis bent u verzekerd.

U heeft wel voor bijvoorbeeld Skiën en snowboarden een aanvullende dekking nodig; Deze rubriek zorgt ervoor dat de overige verzekerde rubrieken (zoals bijvoorbeeld bagage, geneeskundige kosten en ongevallen) ook geldig zijn tijdens de wintersport.

Welke sporten zijn niet gedekt op de reisverzekering?

U bent niet verzekerd tijdens solo- of wedstrijdvaren op zee, skispringen of speed skiën, voorbereiding op of deelname aan snelheidswedstrijden met motorrijtuigen of het meedoen aan een racecursus. Als u op vakantie een keer gaat bungeejumpen of paragliden bent u daarvoor wel verzekerd, mits u geen onverantwoorde risico’s neemt, afhankelijk van de verzekeraar kan dit verschillen check dit dus goed van te voren. Bijzonder gevaarlijke of risicovolle activiteiten zijn ook niet verzekerd. Verzekeraars beschouwen een activiteit als gevaarlijk of risicovol wanneer u niet bekend bent met deze activiteit en niet deskundig wordt begeleid.

Welke landen vallen onder de Europadekking van de reisverzekering?

Onder de Europadekking valt het werelddeel dat oostelijk loopt tot aan de Oeral en de Kaukasus inclusief Georgië, Armenië en Azerbeidzjan, en westelijk tot en met IJsland, Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden. Daarnaast geldt de verzekering ook voor Cyprus en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee: Turkije, Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Israël, Libië, Syrië en Libanon.

Zakenreis meeverzekerd op doorlopende Reisverzekering?

Nee, een doorlopende reisverzekering geldt niet voor zakenreizen. Dat is bij de meeste verzekeraars het geval. Maakt u meerdere zakenreizen per jaar, dan heeft u dus een doorlopende Zakenreisverzekering link van zakenreis berekenen en afsluiten nodig. Een zakenreisverzekering is toegespitst op de risico’s en oplossingen die bij zakenreizen horen. Wilt u eenmalig een korte zakenreis verzekeren, dan kunt u het beste een Kortlopende Reisverzekering en/of Kortlopende Annuleringsverzekering afsluiten.

Let op: hierboven wordt een deel van de polisdekkingen in beperkte mate toegelicht.
Derhalve kunt u aan deze vragen en antwoorden geen rechten ontlenen en zijn de polisvoorwaarden te allen tijde leidend.