Fietsverzekering
★ ★ ★ ★ ★

  • Fietsverzekering Voogd
  • Fietsverzekering berekenen
  • Fietsverzekering vergelijken
  • Goedkoopste fietsverzekering

Fietsverzekering vergelijken

Onbezorgd fietsplezier en genieten van vrijheid
Voor heel veel Nederlanders is een fietstocht een heerlijke ontspannende bezigheid. Tegenwoordig worden ook veel fietsen gebruikt voor woon-werkverkeer. Helaas is schade aan uw fiets of nog erger, fietsdiefstal, niet geheel te voorkomen, en als u dit overkomt is het van belang dat u snel en goed geholpen wordt. Afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen zorgen wij dat u na schade weer snel kunt genieten van onbezorgd fietsplezier.

Meer informatie over uw fietsverzekering

Overweging dekkingskeuze

Om verwarring/discussie achteraf te voorkomen over de vergoeding van uw schade, is het van belang dat u bij het maken van uw dekkingskeuze zich niet te beperkt tot alleen de hoogte van de premie maar ook andere afwegingen meeneemt in uw beslissing zoals bijvoorbeeld;

Uw financiële mogelijkheden

Als uw fiets dagelijks nodig heeft om naar uw werkt te gaan, is het van belang dat als u betrokken raakt bij een aanrijding dat u over voldoende financiële mogelijkheden beschikt om direct een andere fiets te kopen.

Betekenis diefstal

Met deze dekking bent u verzekerd wanneer uw fiets wordt gestolen, de verzekeraar stelt meestal als eis dat u een goedgekeurd slot gebruikt. Kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden.

Betekenis beschadiging

Met deze dekking bent u verzekerd wanneer iemand uw fiets bewust beschadigd (vandalisme) en voor schade veroorzaakt door onzekere gebeurtenissen / van buiten komende onheilen.

Betekenis diefstal + beschadiging

Met deze uitgebreidere dekking bent u verzekerd indien uw fiets wordt gestolen, en wanneer iemand uw fiets bewust beschadigd (vandalisme) en voor schade veroorzaakt door onzekere gebeurtenissen / van buiten komende onheilen. De verzekeraar stelt meestal als eis dat u een goedgekeurd slot gebruikt. Kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden.

Wat is een fietsverzekering?

Een fietsverzekering biedt dekking voor wanneer uw fiets wordt gestolen of beschadigd raakt. U kunt de fietsverzekering voor alle soorten fietsen afsluiten, zoals een stadsfiets, E-bike, ATB of racefiets.

Welke risico’s dekt een fietsverzekering?

Met een fietsverzekering kunt u zich voor twee soorten schades verzekeren: diefstal en (indien u daarvoor kiest) schade. Met die uitgebreidere dekking bent u ook verzekerd wanneer iemand uw fiets bewust beschadigd (vandalisme) en voor schade veroorzaakt door onzekere gebeurtenissen / van buiten komende onheilen. De verzekeraar stelt meestal als eis dat u een goedgekeurd slot gebruikt. Kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden.

Wat is de verzekeringsduur van een fietsverzekering?

U kunt ervoor kiezen om uw fiets voor een vaste periode van bijvoorbeeld 1, 3 of 5 jaar te verzekeren. De premie betaalt u in één keer voor de gekozen termijn. Na afloop van de verzekeringstermijn wordt de verzekering automatisch stopgezet. U kunt er ook voor kiezen om een verzekering af te sluiten die jaarlijks automatisch verlengd wordt. U kunt de premie dan ook in termijnen betalen.

Wat is Eigen risico bij een fietsverzekering?

Meestal is er sprake van een eigen risico. Schade die u met opzet heeft veroorzaakt, wordt nooit vergoed.

Let op: hierboven wordt een deel van de polisdekkingen in beperkte mate toegelicht.
Derhalve kunt u aan deze vragen en antwoorden geen rechten ontlenen en zijn de polisvoorwaarden te allen tijde leidend.