Meer informatie collectieve reisverzekeringen

Waarom heb ik een collectieve zakenreisverzekering nodig?

Werkgevers verzekeren zakelijke reizen vaak niet. Ook een persoonlijke Doorlopende Verzekering voor Reizen geeft meestal geen dekking voor zakelijke reizen. Als u en uw werknemers verzekerd op zakenreis wilt, sluit dan een individuele of collectieve zakenreisverzekering af.

Is stage of vrijwilligerswerk ook verzekerd?

De Kortlopende Reisverzekering en de Doorlopende Verzekering voor Reizen bieden ook dekking als je tijdens de reis vrijwilligerswerk doet of stage loopt vanuit een voltijdstudie.

Zorgkosten meeverzekeren?

Bent u dubbel verzekerd als u zorgkosten ook meeverzekerd op uw reisverzekering. Nee, als u naar een land reist waar de medische kosten hoger zijn dan in Nederland, is het verstandig om een reisverzekering met een goede zorgvergoeding af te sluiten. In sommige landen is een ziekenhuisopname soms wel vier of vijf keer duurder dan in Nederland. Uw Nederlandse zorgpolis vergoedt alleen de kosten volgens de Nederlandse normen. Voorkom dat u achteraf met  extra(hoge) kosten wordt geconfronteerd.

Wat is het verschil tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering?

Kortlopende Reisverzekering De Kortlopende Reisverzekering is voor één vakantie. Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat of een langere periode aaneengesloten dan is de Doorlopende Verzekering voor Reizen een voordeligere optie.

Doorlopende Reisverzekering  Als u vaker per jaar op vakantie gaat, dan is een doorlopende reisverzekering handig. U bent dan niet alleen tijdens uw vakanties goed verzekerd, maar ook tijdens een weekendje weg over de grens. U kunt de doorlopende reisverzekering aanvullen met een Doorlopende Annuleringsverzekering. Het doorlopende contract loopt minimaal 1 jaar en is daarna dagelijks opzegbaar, met inachtneming van een maand opzegtermijn.

Maximale reisduur op een doorlopende reisverzekering?

Binnen onze Doorlopende Verzekering voor Reizen kunt u kiezen voor 3 verschillende pakketten. Met een Basisverzekering kunt u 60 dagen aaneengesloten op reis, met een Comfortverzekering is dat 90 dagen en met een Optimaal verzekering zelfs 180 dagen.

Kan ik een annuleringsverzekering afsluiten als de reis al geboekt is?

Ja, dat kan. Als u de annuleringsverzekering later dan 7 dagen na het boeken van uw reis afsluit, geldt er een beperking. U krijgt dan geen annuleringskosten vergoed als u de reis moet annuleren voor een verzekerde reden die al bekend was in de 3 maanden voordat u de verzekering afsloot.

Negatief reisadvies een verzekerde gebeurtenis op de annuleringsverzekering?

Nee. In het geval van een negatief reisadvies kunt u het beste contact opnemen met uw reisorganisatie. U kunt met hen de mogelijkheden van uw reis bespreken. Wat wel belangrijk is om te weten: schade die ontstaan is door molest is nooit verzekerd.  Ook niet als er geen negatief reisadvies geldt. Met molest bedoelen wij: een gewapend conflict, burgeroorlog, opstand, binnenlandse onlusten of oproer.

Repatriëring?

Je moet er niet aan denken, maar soms kunt u door omstandigheden niet meer zelfstandig naar huis en moet u worden gerepatrieerd. Goed voorbeeld is repatriëring na een skiongeluk. De kosten van zo’n medische repatriëring kunnen al snel hoog oplopen. Als u geen reisverzekering heeft, draait u zelf voor die kosten op. Twijfelt u over uw verzekering en de dekking? Raadpleeg dan voorgaand aan uw reis uw polisvoorwaarden of neem contact met ons op.

Welke landen vallen onder de Europadekking van de reisverzekering?

Onder de Europadekking valt het werelddeel dat oostelijk loopt tot aan de Oeral en de Kaukasus inclusief Georgië, Armenië en Azerbeidzjan, en westelijk tot en met IJsland, Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden. Daarnaast geldt de verzekering ook voor Cyprus en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee: Turkije, Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Israël, Libië, Syrië en Libanon.

Zakenreis meeverzekerd op doorlopende Reisverzekering?

Nee, een doorlopende reisverzekering geldt niet voor zakenreizen. Dat is bij de meeste verzekeraars het geval. Maakt u meerdere zakenreizen per jaar, dan heeft u dus een doorlopende Zakenreisverzekering link van zakenreis berekenen en afsluiten nodig. Een zakenreisverzekering is toegespitst op de risico’s en oplossingen die bij zakenreizen horen. Wilt u eenmalig een korte zakenreis verzekeren, dan kunt u het beste een Kortlopende Reisverzekering en/of Kortlopende Annuleringsverzekering afsluiten.

Let op: hierboven wordt een deel van de polisdekkingen in beperkte mate toegelicht.
Derhalve kunt u aan deze vragen en antwoorden geen rechten ontlenen en zijn de polisvoorwaarden te allen tijde leidend.