Rechtsbijstandsverzekering
★ ★ ★ ★ ★

  • Rechtsbijstandsverzekering Voogd
  • Rechtsbijstandsverzekering berekenen
  • Rechtsbijstandsverzekering vergelijken
  • Goedkoopste rechtsbijstandsverzekering

Waarom een Rechtsbijstand verzekering?

De wereld om ons heen verandert snel, mensen worden dagelijks ontslagen, bedrijven gaan failliet, conflict met een gemeente iedereen kan op een bepaald moment wel eens juridische hulp nodig hebben, en dan is een Rechtsbijstand verzekering wel zo makkelijk.

Hoe werkt het?

Een rechtsbijstandverzekering werkt heel eenvoudig. Zodra u een juridische vraag of conflict hebt, neemt u contact met de desbetreffende verzekeraar op. Deze dient binnen 48 uur iets van zich te laten horen en bespreekt uw zaak en overlegt de vervolgstap met u, zodat u precies weet hoe de zaak verder gaat. Verder hoeft u er alleen voor te zorgen dat de jurist alle belangrijke informatie en stukken heeft.

U bepaalt zelf wat u verzekert

U verzekert u wat u nodig heeft, naast de basismodule kunt u zich aanvullend verzekeren voor specifieke situaties: Consument en wonen, Werk, en Belasting en vermogen.

Meer informatie over uw rechtsbijstandverzekering

Basismodule

De basismodule bestaat uit juridische hulp die voor iedereen relevant zijn, zoals geschillen rondom gezondheid, verkeer, vakantie, personenrecht en ouderschap, pensioen, erfrecht en sociale zekerheid.

Consument en Wonen

Juridische hulp bij geschillen rondom de woning. Denk aan een slecht uitgevoerde verbouwing, geluidsoverlast of een geschil met de buren.

Maar ook bij problemen met een energieleverancier, telecom- of internetprovider. Of zaken rond aankopen die niet zijn geleverd of die zijn beschadigd.

Werk

Met deze module bent u verzekerd van hulp bij conflicten met de werkgever. Hierbij moet u denken aan ontslag, een reorganisatie waarbij u uw baan dreigt te verliezen, een bedrijfsongeval of faillissement van uw werkgever.

Belasting en Vermogen

Met deze module bent u verzekerd van juridische hulp bij conflicten met de Belastingdienst, of een conflicten over de aan- en verkoop van uw aandelen, het beheer van uw vermogen,bemiddeling (mediation) bij scheiding is ook verzekerd.

Per verzekeraars kunnen er dekkingsverschillen zijn, check dus goed bij de berekening of dat gene wat u wilt ook meeverzekerd is.

Handige links

Direct naar

Let op: hierboven wordt een deel van de polisdekkingen in beperkte mate toegelicht.
Derhalve kunt u aan deze vragen en antwoorden geen rechten ontlenen en zijn de polisvoorwaarden te allen tijde leidend.