Recreatiewoning-/Chaletverzekering
★ ★ ★ ★ ★

  • Recreatiewoning-/chaletverzekering Voogd
  • Recreatiewoningverzekering berekenen
  • Chaletverzekering vergelijken
  • Goedkoopste chaletverzekering

Recreatiewoning-/Chaletverzekering vergelijken

Genieten van uw recreatiewoning

Even helemaal weg, erop uit om te genieten, dat vakantiegevoel hebben veel Nederlanders als ze naar hun recreatiewoning, chalet, tuinhuisje, strandhuis, tenthuis gaan. Echt ontspannen en zorgeloos is het natuurlijk pas, als u ook een goede recreatiewoning verzekering heeft afgesloten.

Meer informatie over uw recreatiewoning / chalet

Wat is een opstalverzekering?

Opstal is een technische term voor een huis. Uw recreatiehuis kan op veel manieren beschadigen. De financiële gevolgen hiervan zijn vaak groot. Met een opstalverzekering bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van dit soort gebeurtenissen. Wanneer u voor uw recreatiehuis een hypotheek afsluit, bent u vaak verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Een opstalverzekering wordt vaak op basis van de herbouwwaarde van uw recreatiehuis afgesloten.

Welke risico’s dekt een opstalverzekering?

Over het algemeen dekt een opstalverzekering schade aan uw recreatiehuis als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, bliksem, diverse vormen van waterschade of een explosie.

Schade die u met opzet heeft veroorzaakt, wordt nooit vergoed.

Uitsluitingen

Permanente bewoning is meestal uitgesloten van de dekking, evenals schade als gevolg van het bevriezen van aan- en afvoerleidingen.

Voor de verzekering kan een eigen risico gelden.

Wat is een inboedelverzekering?

De spullen in uw recreatiehuis kunnen op veel manieren beschadigen. De financiële gevolgen hiervan zijn vaak groot. Met een inboedelverzekering bent u hiervoor verzekerd. Voor het recreatiehuis zelf kunt u een opstalverzekering afsluiten.

Welke risico’s dekt een inboedelverzekering?

Over het algemeen dekt een inboedelverzekering schade aan de spullen in uw recreatiehuis als gevolg van bijvoorbeeld brand, storm, diefstal, waterschade of bliksem.

Voor de verzekering kan een eigen risico gelden. Dit kunt u nalezen in de polisvoorwaarden. Schade die u met opzet heeft veroorzaakt, wordt nooit vergoed.

Offerte aanvragen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Let op: hierboven wordt een deel van de polisdekkingen in beperkte mate toegelicht.
Derhalve kunt u aan deze vragen en antwoorden geen rechten ontlenen en zijn de polisvoorwaarden te allen tijde leidend.